Regelmatig komen er in de fysiotherapeutische praktijk mensen binnen met een tenniselleboog, ook wel epicondylitis lateralis genoemd.
De (pijn)klachten worden veroorzaakt door een ontsteking of irritatie in de pezen aan de buitenkant van de elleboog. Dit zijn de pezen van de onderarmspieren die zorgen voor de strekking van de pols en het naar buiten draaien van de pols. De pijn is dan ook met name gelokaliseerd aan de buitenkant van de elleboog, maar kan ook uitstralen in de onderarm richting de pols.
Men ervaart pijn bij het tillen of vastpakken van voorwerpen of bij andere handelingen waarbij de hand en pols kracht moeten leveren.
Hoewel de naam zou kunnen doen vermoeden dat deze klacht enkel bij tennissers voorkomt, is dit zeker niet het geval. Veel verschillende vormen van (over)belasting kunnen deze klacht veroorzaken.
Een tenniselleboog kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door veelvuldig een computermuis bedienen, wringen en knijpbewegingen.

Deze klachten kunnen erg pijnlijk en beperkend zijn en het herstel kan lang duren.
Fysiotherapeutische behandeling kan in veel gevallen helpen om het herstel te bespoedigen.

Fysio Kluis

Heeft u ook last van pijn in de elleboog of zijn er andere klachten waarvoor u behandeling nodig heeft?
Fysio Kluis is in regio Sittard-Geleen het vertrouwde adres om uw klachten aan te pakken middels fysiotherapie. De fysiotherapeutische behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.
Neem snel contact op via 046-4749193 of kijk op www.fysiokluis.nl om te zien wat we bij fysio Kluis voor u kunnen betekenen.